Biskut Suji Salju


Biskut Suji Salju
Resipi :  MakLang
Sumber :  Yatiememories

Bahan A
150gm minyak sapi
100gm mentega
100gm gula kastor
1 sudu teh esen vanila
1 biji kuning telur

Bahan B
100gm cornflakes, kisar halus
100gm tepung jagung
50gm tepung suji (semolina)
280gm gandum

Susu tepung secukupnya untuk saduran

Cara-cara :
1.  Putar bahan A hingga sebati.  Masukkan bahan B dan gaul hingga rata. Masukkan tepung gandum sedikit demi sedikit dan uli hingga menjadi doh yang boleh di canai.
2.  Canai doh tadi 1/2cm tebal dan terap dengan acuan kegemaran.
3.  Bakar di di dalam oven yang di panaskan dahulu pada suhu 170c selama 15-20minit.
4.  Biarkan suam dan salut biskut tadi dengan susu tepung.  Sejukkan dahulu sebelum di simpan dalam bekas kedap udara.
Biskut Suji Salju

Komentar

Postingan populer dari blog ini

Nasi Tomato

Biskut Tart Nenas Bunga - step by step

Sagun Nestum